Clouds
21 Budapest
Dollár
359,90 Ft
Euró
390,92 Ft
Font
443,35 Ft
Bitcoin
22,965 $

Kreml: a Patriot rakéták nem segítenek a konfliktus rendezésében

Fotó: MTI/AP/Patrick Semansky
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Kreml ezúttal közölte, az amerikai Patriot rakétarendszerek sem fogják megoldani a folyamatban lévő konfliktust, ezúttal is kiemelve, hogy “ez sem fogja megakadályozni Oroszországot céljai elérésében”.

A Sky News jelentése szerint a Kreml szinte azonnal kommentálta, hogy az Egyesült Államok szerdán bejelentette, az általuk is használt egyik legfejlettebb, a Patriot rakétarendszerből küldenek egyet az ukrán fegyveres erőknek.

Soron kívül Kiderült, ennyit költenek havonta internetre és tévére a magyarok

A Kreml erre reagálva közölte, hogy az amerikai Patriot légvédelmi rakétarendszerek Ukrajnába történő szállítása “nem fog segíteni a folyamatban lévő konfliktus rendezésében”, kiemelve, hogy “ez sem fogja megakadályozni Oroszországot céljai elérésében”.

A Patriot rakétarendszereket elsősorban a ballisztikus és cirkálórakéták megsemmisítésére használják, s bár Ukrajna korábban több alkalommal is megfogalmazott kérést a szállításra vonatkozóan, hogy ezzel kivédhessék az orosz rakéta- és dróntámadásokat, korábban nem került szóba annak leszállítása.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a szokásos, újságírókkal folytatott telefonbeszélgetése során kijelentette, Zelenszkij szerdai amerikai látogatása során “nem voltak jelei a béketárgyalásokra való készségnek”.

Peszkov meglátása szerint mindez bizonyíték arra vonatkozóan, hogy az Egyesült Államok “proxy-háború folytat Oroszországgal”. Zelenszkij szerdán kijelentette, Ukrajna “él és virul”, és “soha nem fogja megadni magát” Vlagyimir Putyin inváziójának, hangsúlyozva, hogy “nem kötnek kompromisszumot” a háború befejezése érdekében.