Clouds
21 Budapest
Dollár
352,70 Ft
Euró
387,92 Ft
Font
435,24 Ft
Bitcoin
23,785 $

Kreml: eddig nem érkezett javaslat, hogy karácsonykor tűzszünet legyen Ukrajnában

Fotó: Besorozott újoncokat képeznek ki az orosz védelmi minisztérium noginszki gyakorlóterén 2022. december 13-án. Az orosz védelmi miniszter szerint eddig több mint 300 ezer embert képeztek ki az Ukrajna elleni háború miatt szeptember 21-én elrendelt részleges mozgósítás keretében. MTI/EPA/Jurij Kocsetkov
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Dmitrij Peszkov kedden kijelentette, szó sem lehet arról, hogy az orosz csapatokat év vége előtt kivonják az országból, hiszen ez „minden realitásnak ellent mondana”.

A Sky News beszámolója alapján a Kreml ma reggeli jelentéséből kiderül, miszerint Oroszországhoz eddig semmilyen kérés vagy kezdeményezés nem érkezett arra vonatkozóan, hogy karácsonykor tűzszünet legyen Ukrajnában.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

Az MTI szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korábban arra szólította fel Moszkvát, hogy az ünnepek alatt kezdje meg csapatai kivonását országa területéről, hiszen ezzel bizonyíthatná, hogy képes lemondani az agresszióról.

A G7 országcsoport vezetőihez intézett videóbeszédében arra utalt, reméli, hogy mindannyian támogatják a felhívását, mert ez globális érdek, amely a béketervük részét képezi, miközben hangsúlyozta, hogy „a megszállónak távoznia kell”.

Eközben Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó egy nem mindennapi karácsonyi kívánságlistát osztott meg a Twitteren, amelyen többek között harckocsik, légvédelmi rakétarendszerek és rakéták is szerepeltek.

Azonban Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden kijelentette, szó sem lehet arról, hogy az orosz csapatokat az év vége előtt kivonják Ukrajnából, hiszen ez „minden realitásnak ellent mondana”, a tények figyelembevétele nélkül pedig „lehetetlen bármilyen előrelépés”.