Clouds
21 Budapest
Dollár
357,68 Ft
Euró
388,81 Ft
Font
442,52 Ft
Bitcoin
23,047 $

Kreml: szükség van egy hosszú távú békére, de egyelőre „semmi esély” a tárgyalásokra

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök felszólal az orosz nemzeti bírói kongresszus ülésén Moszkvában 2022. november 29-én. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Valerij Sarifulin
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A szóvivő szerint az az elsődleges, hogy Oroszország teljesítse a különleges katonai művelet „minden célját”.

A Kreml nemrégiben reagált a korábban elhangzott amerikai megjegyzésekre, kiemelve, hogy valóban szükség van egy tisztességes és hosszú távú békére, de egyelőre „semmi esély”, hogy a megbeszélésekre sor kerüljön.

Soron kívül Orbán Viktor: az infláció egy közellenség, amit le kell törni

Tegnap Antony Blinken amerikai külügyminiszter arra figyelmeztetett, miszerint Oroszország esetleg keresi a módját, hogy tartós békemegállapodásról szóló tárgyalások nélkül vonuljon ki Ukrajnából – írta a Sky News.

„Ez csak az egyik dolog, amit el tudunk képzelni, hogy az oroszok megpróbálkoznak vele. Ám amíg Oroszország nem bizonyítja, hogy érdeklődik a diplomáciai megoldások iránt, addig nem jutunk sehová”

– tette hozzá.

Emellett azt állította, hogy Moszkva egy hamis kitérőt kereshet, hogy megpihenhessen, feltöltődhessen, átcsoportosulhasson, s aztán újabb támadást indítson Ukrajna ellen, így az a legfontosabb, hogy valódi béke legyen.

Erre Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt felelte, hogy ezzel valóban egyet lehet érteni, ám ami a tárgyalások kilátásait illeti, jelenleg nem látnak ilyesmit, hozzátéve, hogy elsőként teljesülnie kell a különleges katonai művelet „minden céljának”.