Dollár
434,75 Ft
Euró
420,22 Ft
Font
469,57 Ft
Bitcoin
19,366 $

Kreml: az orosz és az ukrán elnök maximum azután találkozhat, hogy a delegációk “elvégezték házi feladatukat”

Fotó: MTI/EPA/BELTA/Maxim Guchek
not image

Borbély Fanni

2022. augusztus 8. - 14:13

A Kreml hétfőn közölte, hogy jelenleg “nincs alapja az orosz és az ukrán elnök találkozójának”.

A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov hétfőn újságírók kérdéseire válaszolva kijelentette, hogy bár Recep Tayyip Erdogan török elnök felajánlotta, hogy Törökország vállalja a közvetítői szerepet az orosz és az ukrán elnök közötti tárgyalásokon, erre a találkozóra csak azt követően kerülhet sor, hogy mindkét fél tárgyalói “elvégezték a házi feladatukat”.

Soron kívül Nyerő Páros: Muri Enikőnél betelt a pohár, elhagyja a villát? (videó)

A Guardian emlékeztetett, a Moszkva és Kijev közötti tárgyalások hónapok óta megrekedtek: az orosz fél konkrét területi követelésekkel kíván békét kötni, míg az ukrán fél kizárta annak lehetőségét, hogy ukrán területeket adjon át a békéért cserébe, így jelenleg mindkét fél egymást okolja a béketárgyalások sikertelenségéért.

Peszkov hétfőn közölte, “az ukrán delegáció eltűnt a radarról, így jelenleg nincsenek folyamatban tárgyalások”, s bár nem kívánta részletezni, hogy pontosan mit értett a “házi feladat” alatt, végezetül kijelentette:

“Ami a Putyin és Zelenszkij elnökök közötti találkozót illeti, mindez csak akkor valósulhat meg, ha a delegációk minden házi feladatot elvégeztek. Amíg ez hiányzik, addig a találkozóhoz szükséges előfeltételek sem biztosítottak.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.