18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Közzétették a 14 ember halálát okozó olasz felvonótragédia videófelvételét

Az olasz rendőrség által közreadott kép rendőrökről és tűzoltókróltagjairól az észak-olaszországi Stresa települése és a Mottarone-hegy között közlekedő függővasút egyik lezuhant fülkéje mellett Verbania közelében 2021. május 23-án. A balesetben legkevesebb kilencen életüket vesztették. MTI/AP/Olasz rendőrség
not image

Borbély Fanni

2021.június.18 - 12:43

Borzalmas új felvételek mutatják meg azt a pillanatot, amikor az olasz Alpokban egy felvonó megindult a hegyről lefelé a katasztrofális balesetben, amelyben 14 ember vesztette életét.

Figyelem! Ez a cikk olyan videót tartalmaz, amely egyeseket érzékenyen érinthet.

A TG3 olasz hírcsatorna által közzétett két videón látható, amint a kabin hevesen rázkódik, amikor a kábelek elszakadnak, amint a pálya végén épp elérte az állomást – majd halálos sebességgel elrobog.

Látható, ahogy a nézelődők az ablakon kukucskálnak ki, miközben egy alkalmazott felkészül a kocsi érkezésére. A kocsi azonban a másodperc tört része alatt hátraszökik, és lepattan az állomás egyik oszlopáról.

Egy másik videón látható, ahogy a kabin körülbelül 96 kilométer/órás sebességgel száguld lefelé a vonalon, mielőtt lezuhan, és a 14 ember, köztük egy ötgyermekes izraeli család életét veszti.

Az 5 éves Eitan Biran volt az egyetlen túlélője a május 23-án a Maggiore-tó közelében történt tragédiának. Szülei, a 30 éves Amit Biran és a 26 éves Tal Peleg-Biran, a kétéves testvér, Tom, valamint a 71 és 81 éves Barbara és Yitzhak Cohen dédszülők mindannyian odavesztek a katasztrófában.

Eitant, aki poszttraumás amnéziában szenved, apja ölelése mentette meg – közölte egy kórházi szóvivő az izraeli médiával. Az olasz hatóságok letartóztattak három férfit – Luigi Nerini, Gabriele Tadini, és Enrico Perocchio – , akik kapcsolatban állnak a Ferrovie Mottaronéval, a kötélpályát üzemeltető céggel, mondván, hogy a vészfékeket már korábban hatástalanították.

Roberta Pistolato, az olaszországi koronavírus elleni küzdelemben élenjáró munkás is meghalt a tragédiában, miközben a 40. születésnapját ünnepelte barátjával, Angelo Gasparróval. Nem sokkal a baleset előtt Pistolato sms-t írt a nővérének: “Felszállunk a felvonóra”.

Az 55 éves Vittorio Zorloni, 37 éves élettársa, Elisabetta Personini és 5 éves fiuk, Mattia szintén meghalt. A házaspár azonnal életét vesztette, amikor a kabin a földnek csapódott, fiuk pedig egy torinói kórházban halt meg – írja a New York Post.

A balesetben életét vesztette a 27 éves Serena Cosetino tudós és 30 éves barátja, Mohammed Reza Shahisavandi iráni egyetemista is. A 27 éves Silvia Malnati és a 29 éves Alessandro Merlo jegyespár pedig szintén az áldozatok között volt.