Clouds
21 Budapest
Dollár
353,08 Ft
Euró
387,73 Ft
Font
434,73 Ft
Bitcoin
23,748 $

Közvélemény-kutatás: kiderült, melyik a magyarok kedvenc egészséges fogása

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A megkérdezettek válaszai alapján az is nyilvánvalóvá vált, hogy sokakat foglalkoztatja az egészséges táplálkozás, illetve a súlycsökkentő diéta.

A Mit eszik az ország? gasztrofelmérés-sorozat ötödik alkalommal meghirdetett online kutatásában közel 1500 szavazó osztotta meg a véleményét, s ez alapján kiderült, hogy a grillezett hús görög salátával nyerte el a magyarok kedvenc egészséges fogása címet.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

A nők körében is ez az étel volt a legnépszerűbb, míg a férfiak esetében a grillezett hal salátával került az élre, s ez utóbbi mindössze két szavazattal maradt le attól, hogy az első helyen végezzen – számolt be a hirado.hu.

Harmadikként kerültek ki a főzelékfélék, s őket a zöldséges krémlevesek, valamint a csirkemell színes zöldségekkel követték, de a top 10-ben helyet kapott a sajttál, a párolt rizses sült csirke, a töltött gomba, a tonhalsaláta és az édesburgonyával tálalt karfiolfasírt is.

Sokaknak fontos az egészséges táplálkozás és a diéta

Emellett a válaszadók 57 százaléka nyilatkozta, hogy az egészséges táplálkozás híve, 34 százalék pedig még nem étkezik egészségesen, de szeretne, és csupán 8 százalék vallotta, hogy nem is figyel arra, mit eszik.

„A kutatás alapján elmondható, hogy a fogyókúrázók nemzete vagyunk. A válaszadók közel háromnegyede kipróbált már valamilyen módszert a súlycsökkentésre, és csak a 27 százalékuk nem fogyózott még sosem”

– tette hozzá Ratkai Krisztina gasztro főszerkesztő, a kutatás megálmodója.

Erre vonatkozóan kifejtette, hogy a szénhidrátcsökkentett diéta volt a legnépszerűbb, és az általuk felkínált 10 módszer mellett még további 37-et megjelöltek a kitöltők, mint például a 90 napos, a svéd vagy a flexibilis diéta.