Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,527 $

Központi téma volt az infláció a kormányülésen és Orbán Viktor közösségi oldalán is

Budapest, 2023. február 20. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. február 20-án. A kormányfõ a külügyminisztériumban a nagyköveteknek tartott eligazítást a háború, az infláció, valamint a migráció veszélyeivel fémjelzett idei év feladatairól. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Belpolitika

Bense Róbert

Szerkesztő

A miniszterelnök oldalára feltöltött rövid videóból ugyanakkor sok újdonság nem derült ki.

„Legyaluljuk az inflációt. Ezen dolgozunk a mai kormányülésen is” – közölték Orbán Viktor miniszterelnök facebook-oldalán, melyhez egy rövid videót is posztoltak. Ennél többet azonban egyelőre nem árultak el a mai egyeztetésekről.

Az azonban biztosnak tűnik, hogy a kormányülés egyik központi témája volt az infláció. Az idei cél a miniszterelnök hétvégi évértékelője szerint az egyszámjegyű infláció elérése.

A januári inflációs adat a KSH szerint 25,7% volt, ami 27 éves csúcsot jelentett. A várakozások egyelőre optimisták, amennyiben nem történik váratlan esemény, úgy 5,2 és 9,8% közötti inflációt jeleznek az előrejelzések.

Mint korábban beszámoltunk róla, a szakemberek az élelmiszer-infláció csökkenését is várják az elkövetkezendő időszakban.