Clouds
21 Budapest
Dollár
353,11 Ft
Euró
384,30 Ft
Font
434,78 Ft
Bitcoin
27,406 $

Hivatalos: a közmédiának adott igazat a bíróság Cseh Katalinnal szemben

TÉMÁK:
#bíróság
Fotó: Cseh Katalin, a Momentum képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A hivatalos tájékoztatás szerint a közmédiának adott igazat a bíróság Cseh Katalinnal szemben.

A közmédiának adott igazat a bíróság Cseh Katalinnal szemben – közölte az MTVA Sajtó és Marketing Iroda szombaton az MTI-vel. A közleményben azt írták, elutasította Cseh Katalin momentumos képviselő sajtó-helyreigazítás iránti keresetét a Fővárosi Törvényszék. A bíróság döntése értelmében az ellenzéki politikus köteles megfizetni a közmédia perköltségét, valamint az eljárási illetéket.

Soron kívül Nem lesz egyszerű a közlekedés a Puskás Aréna környékén csütörtök este

A tájékoztatás szerint a baloldali európai parlamenti képviselő a “Már van gyanúsítottja annak az adócsalási botránynak, amelyben a Momentumos Cseh Katalin is érintett” című, a hirado.hu oldalon megjelent cikkben, valamint az M1 – Híradó Youtube csatornáján elérhető videóban foglaltakat nehezményezte.

A Fővárosi Törvényszék alátámasztottnak találta a közmédia véleményét, miszerint Cseh Katalin érdekeltségébe tartozó cégnél büntető ügyben zajlott nyomozás, amelyben gyanúsítás is történt. A bíróság 285 750 forint perköltség, valamint 36 000 forint eljárási illeték megfizetésére kötelezte a képviselőt. Az ítélet nem jogerős.

(MTI)