Dollár
392,08 Ft
Euró
405,80 Ft
Font
469,75 Ft
Bitcoin
16,986 $

Közlemény: a DK nem szavazza meg a Fidesz korrupciót támogató törvényjavaslatait

Fotó: Sebián-Petrovszki László, a DK vezérszónoka felszólal a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló törvény és a jelnyelvi törvény módosításának vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 30-án. MTI/Balogh Zoltán
not image

Koós Alexandra

2022. október 2. - 16:03

Elmondásuk alapján a javaslatok között egyetlen olyan sincs, ami valódi változást hozhatna, ezért döntöttek így.

Sebián-Petrovszki László, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője által megfogalmazott közleményben az áll, miszerint hétfőn és kedden szavaz majd az országgyűlés azokról a törvényjavaslatokról, amelyek szükségesek az uniós forrásokhoz.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsányék igyekeznek blokkolni az EU-s pénzek megérkezését

Szerintük a javaslatcsomag célja, hogy újra meginduljanak az uniós forrásokból származó pénzek, amiket majd „el lehet lopni”, így a DK nem fogja megszavazni a Fidesz „korrupciót támogató törvényjavaslatait”.

„Mi jogállamot, független igazságszolgáltatást és korrupció elleni harcot szeretnénk, nem csak azoknak a látszatát. Az ehhez szükséges törvényjavaslatokat a DK benyújtotta az Országgyűlésnek. Ha a kormány valódi változást akarna, akkor a DK javaslatait támogatná” – áll benne.

Majd kifejtették, ebben az esetben a kormány csatlakozna az Európai Ügyészséghez, függetlenné tenné a bíróságokat és az ügyészséget, illetve helyreállítaná a kiegyensúlyozott tájékoztatást és a sajtószabadságot.

Emellett nem fogják megszavazni a társadalmi részvételről szóló törvénymódosítást sem, hiszen véleményük szerint sehogy nem szankcionálja azt, „ha a Fidesz reggel kitalál, estére pedig megszavaz egy törvényt”.

Emellett az Integritás Hatóságról szóló törvényjavaslatra sem fognak rábólintani, mert az elnökét a fideszes ÁSZ-elnök javaslatára a fideszes köztársasági elnök nevezheti ki – derül ki az atv.hu beszámolójából.

„Nem fogjuk támogatni azt a törvényt sem, amely szerint továbbra is fideszes miniszterek és képviselők ülhetnek majd a közpénzből létrehozott alapítványok kuratóriumaiban. A Fidesz javaslatai között egyetlen olyan sincs, ami valódi változást hozhatna” – hangsúlyozták.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.