Közlekedés – szigorú, de remek lépésre szánta el magát Németország

not image

Kulcsár Péter

2020.június.5 - 12:31

Az egyre bővülő elektromos autós piac hatására úgy döntöttek a németek, hogy egy komoly lépést tesznek a jövő felé.

Az egyre bővülő elektromos autós piac hatására úgy döntöttek a németek, hogy az ország összes benzinkútjára elektromos töltőállomásokat telepítenek.

A Reuters hírügynökség jelentése szerint a határozat azután született meg, hogy a statisztikai adatok alapján növekvőfélben van a zöld technológiákkal kapcsolatos igény az országban.

A The Mobility House szakértője elmondta, hogy nemzetközi szinten Németország vezető szerepet vállalhat az elektromos autók támogatottsága terén.

A CNN egy másik riportja rámutatott, hogy az Európai Unió leggazdagabb államának számító Németországban egyre inkább teret hódít magának a megújuló energiaforrásokra alapuló közlekedés. Az elektromos autók forgalmazása az utóbbi időkben nem látott módon fellendült, melynek hatására a modern gépkocsik árai is jóval kedvezőbbek lehetnek.

A német pénzügyminiszter, Olaf Scholz hozzátette,

“Kőolaj és szén nélküli gazdaságot szeretnénk kialakítani 2050-re, a szükséges lépéseket pedig már ma el kell kezdenünk.”

Az elektromos autók iránti kereslet egész Európában óriási, Németország előtt azonban még hosszú út áll a teljes átállás előtt. A májusban eladott járművek mindössze 3,3%-a elektromos meghajtású, a piacot pedig a koronavírus-járvány is érzékenyen érintette.

Klaus Wohlrabe, az Ifo intézet egyik közgazdásza azzal zárta gondolatait, hogy

“Az autóipar egy sötét pincében van és bár néhány lépcsőfokon sikerült felmásznia, egyelőre még nem látja a fény jelét sem.”

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/vilagito-nyujthato-es-egyben-onjavito-elektromos-anyagot-fejlesztettek-ki/