Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
351,42 Ft
Euró
380,31 Ft
Font
443,06 Ft
Bitcoin
41,843 $

Ilyen még nem volt: a közelgő Star Wars játékban „nem lesz game over”

Az alkotók megnyugtatták a játékosokat, ugyanis teljesen mindegy, hogy mennyire szúrjuk el a játékot, vagy hogy ki hal meg, nem lesz game over.

Fotó: YouTube/képernyőfotó
Konzol/Videójátékok

Borbély Fanni

Szerkesztő

Noha a Star Wars Eclipse-ről már 2021-ben lerántották a leplet, a két évvel ezelőtti bejelentés óta aligha tudunk róla valamit. A játék mögött álló fejlesztők azonban most elárulták, hogy az Eclipse története folytatódni fog, függetlenül attól, hogy mely karakterek halnak meg, ami eddig egyetlen más Star Wars-játékra sem volt jellemző.

Az Eclipse a franchise High Republic, azaz A Köztársaság Fénykora korszakában játszódik, több száz évvel Anakin Skywalker és Han Solo előtt. Ez a Jedik és az általuk védett köztársaság aranykora, s egy teljesen más korszak, mint a filmekben és a tévésorozatokban látott időszak. Soron kívül Nagyon közel a pedagógusbéremelés

A Quantic Dream korábbi játékaitól eltérően, melyek inkább narratíva-központú, kalandjátékok voltak, a Star Wars Eclipse egy akciójáték lesz. Ennek ellenére a stúdió megerősítette, hogy az elgondolkodtatóbb múltbeli katalógusuk esszenciája az Eclipse-ben is nyilvánvalóan érzékelhető marad.

Lisa Pendse, a Quantic Dream marketingért felelős alelnöke az IGN-nek adott interjújában árulta el, hogy bár a stúdió szeretné, ha az emberek tudnák, hogy ez egy akció-kalandjáték, mégis „minden olyan elemet tartalmazni fog, amit egy Quantic Dream-játéktól elvárunk”, beleértve a „bonyolultan elágazó narratívákat” és azt, hogy különböző karakterek bőrébe bújhatunk.

Egy másik, s talán a legizgalmasabb kulcsfontosságú elem pedig az, hogy nem számít, mennyire szúrjuk el, vagy ki hal meg, a játék története tovább fog pörögni:

„Nincs game over. Bárki meghalhat, bármi megtörténhet, és a történet úgymond folytatódik.”

Ez az újdonság valójában már helyet kapott a stúdió korábbi játékaiban, például a Beyond: Two Soulsban voltak olyan részek, ahol a rendőrség elől kellett menekülni, például egy vonaton. Ha pedig ezt elszúrtuk, akkor elkaptak, és a történet megváltozott, melyben más karakterek is szerepeltek.