Dollár
395,18 Ft
Euró
408,17 Ft
Font
473,67 Ft
Bitcoin
16,421 $

Közeledik a hidegfront, érkeznek a fagyok

Illusztráció/Twenty20

Takács Petra

2022. október 20. - 07:13

Azonban csak néhány napig mutatja kellemetlenebb arcát az ősz.

Várható időjárás csütörtök éjfélig: Estétől a gomolyfelhők összeesnek, éjszakára csökken mennyiségük, a legtöbb helyen kiderül az ég. Csütörtökön döntően kevés felhő zavarhatja a napsütést, majd késő estétől nyugat felől növekedni kezd a magasszintű felhőzet.

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

Csapadék nem lesz. Az északi szelet éjszaka az északkeleti megyékben kísérhetik élénk lökések, csütörtökön már csak helyenként élénkülhet meg az északkeleti, a Dunántúlon a délkeletire forduló légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul, a fagyzugos, szélvédett részeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 12 és 17 fok között valószínű.

Időjárási helyzet Európában: Európa középső és déli országaiban anticiklonális hatások érvényesülnek, hatására arrafelé sokat süt a nap.

Ezzel szemben Nyugat-Európát egy nagykiterjedésű ciklon felhőzete érte el, a partvidéken már eső, zápor, sőt néhol zivatar is előfordul. A légörvény előoldalán dél felől igen meleg levegő érkezik az Ibériai-félsziget és Franciaország területére, arrafelé több helyen a 25, de néhol Spanyolország déli részén a 30 fokot is meghaladja a csúcsérték.

A Kelet-európai-síkság felett található ciklon területén szintén felhős, csapadékos az idő, hidegfrontja hátoldalán egyre délebbre nyomul a hideg, sarkvidéki eredetű levegő.

A Kárpát-medencébe is egyre hidegebb levegő áramlik, hatására csütörtökön már több fokkal visszaesik a hőmérséklet, ugyanakkor számottevő csapadék továbbra sem várható.

MTI