Clouds
21 Budapest
Dollár
345,51 Ft
Euró
370,58 Ft
Font
430,18 Ft
Bitcoin
27,117 $

Közel 400 gyorshajtót fogtak novemberben Budapesten 

Fotó: police.hu
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az ellenőrzések során elfogtak öt sofőrt, akik közül három ittasan, kettő pedig eltiltás hatálya alatt vezetett. 

2022. november 4. és 26. között kilenc alkalommal tartott közlekedési ellenőrzést Budapesten a rendőrség, amely akciónak a fő célja a gyorshajtók kiszűrése volt, azonban ittas vezetőket és eltiltás hatálya alatt vezetőket is elcsíptek. 

Soron kívül Óriási pénzt lehetett nyerni az Ötöslottón, itt vannak a nyerőszámok

Összesen 40 alkalommal, 12 helyszínen 393 felvételt készített a traffipax azokról, akik nem tartották be az adott útszakaszon a megengedett sebességhatárt, ők közigazgatási bírságra számíthatnak. 

Az ellenőrzések során elfogtak öt sofőrt, akik közül három ittasan, kettő pedig eltiltás hatálya alatt vezetett, két járművezetőt előállítottak mintavételre, három esetben büntető feljelentést tettek ittas járművezetés miatt – írja a police.hu

Egyéb esetek miatt közigazgatási bírságra hatan számíthatnak: hárman áthajtottak a piroson, egy sofőr figyelmen kívül hagyta a behajtani tilos táblát, egy a kötelező haladási irányt, egy pedig nem használta a biztonsági övet.

Szintén hat eseten alkalmazta szabálysértési feljelentést, háromszor engedély nélküli átalakításért, egy-egy alkalommal pedig engedély nélküli vezetés és okmány hiánya, a megengedettnél nagyobb zajkibocsátás, illetve szabálytalanul lesötétített ablak miatt.

Helyszíni bírságot húsz járművezető kapott, többek közt záróvonal-átlépés, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, útburkolati jel figyelmen kívül hagyása és lejárt műszaki miatt.

A police.hu hozzáteszi, hogy további ellenőrzések várhatók, ugyanis a Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelten kezeli a közlekedésre veszélyes jogsértéseket.