Clouds
21 Budapest
Dollár
355,74 Ft
Euró
387,18 Ft
Font
437,27 Ft
Bitcoin
27,390 $

Közel 100 traffibox telepítéséről döntött a rendőrség, térképen a helyszínek

TÉMÁK:
#Rendőrség
Fotó: A Véda közúti intelligens traffipaxrendszer egyik egysége a 35-ös főúton Debrecen határában 2016. április 5-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A trükkje a dolognak, hogy valódi sebességmérő nem mindig lesz bennük, de azt csak a hatóságok tudhatják, hogy a dobozokban mikor van vagy mikor nincs traffipax.

Korábban beszámoltunk róla, hogy 4 új fix traffipaxot helyeznek ki Budapesten, abban bízva, hogy így kevesebb baleset lesz, de az is kiderült, hogy nemrégiben bevált sebességmérők kerültek vissza a rendőrséghez, s a Balatonnál is bővülhet a fix traffipaxok száma.

Soron kívül A benzin beszerzési ára nem változik, a gázolajé viszont csökken péntektől

Majd egy olyan hír is napvilágot látott, miszerint közel 100 traffibox telepítéséről hozott döntést a rendőrség, mindemellett összegyűjtötték egy térképen, hol lehet ezekre az eszközökre számítani – derül ki az Origo beszámolójából.

A traffiboxok trükkje, hogy valódi sebességmérő nem mindig lesz bennük, de azt csak a hatóságok tudhatják, hogy a dobozokban mikor van vagy mikor nincs traffipax, ám nem ez az egyetlen rossz hír a szabálytalankodóknak, ugyanis a traffiboxok forgathatók.

Ez azt jelenti, hogy akár naponta többször is fordíthatnak rajtuk 180 fokot, így az adott utat rendszeresen használó járművezetők sem léphetik át nyugodtan a sebességhatárt: például reggel azt látták, egy adott irányt figyelt akkor a traffipax, ami 2 óra múlva ugyanúgy bemérheti ugyanazt a gyorshajtót a másik irányból érkezve.