Clouds
21 Budapest
Dollár
360,06 Ft
Euró
388,44 Ft
Font
433,44 Ft
Bitcoin
23,139 $

Több mint 1,3 millióan töltötték ki a nemzeti konzultációt

TÉMÁK:
#Kovács Zoltán
Fotó: A nemzeti konzultációt hirdető plakát Budapesten, az V. kerületi Szabadság téren 2022. október 19-én. A "brüsszeli szankciókról" szóló konzultáció ívén hét kérdés szerepel az Oroszországgal szemben már bevezetett, illetve tervezett szankciós lépésekről, illetve azok következményeiről. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Rengetegen döntöttek úgy, hogy kitöltik a legutóbbi nemzeti konzultációt, ami Brüsszelben is erőt adhat a magyar érvek érvényesítésében.

Magyarország kormánya úgy döntött, ismét nemzeti konzultációt indít, ezúttal a brüsszeli szankciók kapcsán. Sokan vannak azon a véleményen, hogy az elhibázott szankciók sodorták ilyen nagy válságba Európát.

Miközben az ukrajnai háború lassan egy éve tart, Európa is szenved, egyre mélyebbre süllyed. A számlák magasabbak, több helyen ellátási gondokkal küszködnek az országok, és még mindig nem látni a fényt az alagút végén.

Kovács Zoltán bejelentette, hogy a nemzeti konzultáció ismét bizonyított, amit összesen több mint 1,3 millió ember töltött ki. Ennek középpontjában a brüsszeli szankciók álltak, melyek sok kritikát kaptak az utóbbi időben.

„A nemzeti konzultáció ismét bizonyított – összesen több mint 1,3 millióan töltötték ki a brüsszeli szankciókról szóló kérdőívet.” – írta a posztjában Nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, nemzetközi szóvivő.

„Nem hagyjuk, hogy a háború árát a magyar emberek fizessék meg, ezért is fontos, hogy ilyen sokan elmondták a véleményüket!” – tette egyértelművé Kovács a Facebook oldalára kitett bejegyzésében.