Clouds
21 Budapest
Dollár
357,68 Ft
Euró
388,81 Ft
Font
442,52 Ft
Bitcoin
23,047 $

Kovács Zoltán: a magyar baloldal nyilvánvalóan nem a magyar érdekeket képviseli

Fotó: Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelõs államtitkára sajtótájékoztatót tart a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésû országjáró sorozat rendezvénye elõtt Esztergomban 2022. november 22-én. MTI/Bodnár Boglárka
Belföld
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerint „a valóság a mi oldalunkon áll”.  

Kovács Zoltán, a kormány nemzetközi szóvivője, aki szintén részt vesz a jelenleg zajló országjárásban, elmondta, hogy „nagy számban vannak jelen az érdeklődők, a magyar emberek pedig értik, hogy azok az összefüggések, amelyekről a szankciók kapcsán beszélünk, nem előnyösek sem Magyarországnak, sem az EU-nak”. 

Soron kívül Orbán Viktor: az infláció egy közellenség, amit le kell törni

„Mindegyik helyszínen el szoktam mondani: a politikusok számára is fontos visszacsatolás, hogy nem pusztán egy választási kampányban találkoznak a választókkal, hanem időről időre a konzultációk alkalmával is. Ezeken az eseményeken meghökkentően szókimondó kérdéseket is fel lehet tenni. Kimondottan szeretjük azt, ha a téma ismertetése után beszélgetés, adott esetben vita bontakozik ki a felmerülő kérdésekről. Ilyenkor nyilvánvalóvá válik, hogy miként érintik az emberek mindennapjait a kormányzati intézkedések” – mondta el a Magyar Nemzetnek

„Mindig azt szoktuk mondani, hogy a valóság a mi oldalunkon áll”  

– hangsúlyozta.

Hozzátette, hogy érdemes csak arra gondolni, hogy „Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hogyan képviseli a magyar érdeket a nemzetközi színtéren, ahol gyakran teljesen más felfogású, ideológiailag vezérelt külpolitikával találkozik”, és mennyi eltérő álláspont ütközik „azzal a valósággal, amit mi Magyarországon a nemzeti érdek képviseletéből adódóan eleve tudunk”. 

Az Európai Unió kapcsán elmondta, hogy „látható, hogy az EU-nak nincs valódi vezetése, az intézmények nem úgy működnek, ahogy az alapító atyák, valamint a szerződések meghatározták. Az Európai Parlament (EP) rendkívül radikális, ideológiailag vezérelt, az EP baloldala pedig nem érdekelt abban, hogy normális viszony alakuljon ki a magyar vagy a lengyel kormánnyal, valamint a mögöttük álló konzervatív erőkkel. Az Európai Bizottság egy politikai bizottsággá változott a saját önbevallása alapján”. 

A szankciókról szólva kiemelte, hogy „a miniszterelnök a Krím-félsziget 2014-es orosz elfoglalása óta minden fórumon azt képviseli, hogy a szankciós politika nem alkalmas a katonai-politikai célok elérésére, ehelyett olyan más eszközökkel kellene élni, amelyek hatékonyak lehetnek és jobb tárgyalási feltételeket adhatnak az EU számára”. 

„Érdemes leszögezni: Magyarország véleménye az, hogyha egységesen és hatékonyan lépne fel az EU, akkor megoldást tudna találni arra, hogy azonnali békekötésre kényszerítse a harcoló feleket. Ezzel szemben az európai baloldal táskahordozójaként a magyar baloldal ugyanazt a nótát fújja, mint az elvtársaik az EP-ben. Nyilvánvalóan nem magyar érdeket képviselnek”

– jegyezte meg.