Clouds
21 Budapest
Dollár
359,41 Ft
Euró
390,62 Ft
Font
445,58 Ft
Bitcoin
23,120 $

Kovács Zoltán szerint a dollárbaloldal menekül, mintha „nem lenne semmi látnivaló”

TÉMÁK:
#Kovács Zoltán
Fotó: Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelõs államtitkára sajtótájékoztatót tart a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésû országjáró sorozat rendezvénye elõtt Esztergomban 2022. november 22-én. MTI/Bodnár Boglárka
Belpolitika
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár úgy véli, „szégyen, amit a múlt héten is művelt a magyar baloldal az Európai Parlamentben”.  

A Magyar Nemzet arról kérdezte Kovács Zoltánt, hogy mit szól ahhoz, hogy a baloldal a hazánknak járó EU-s pénzekkel akarja zsarolni Magyarországot, mire elmondta, hogy „most érik be az elmúlt tíz év ármánykodása az európai intézményekben, amiket a baloldal túszul ejtett”, amely „monopóliumot politikai nyomásgyakorlásra, zsarolásra, a kettős mérce folyamatos alkalmazására használják fel, és kérlelhetetlenül próbálják lemészárolni azokat a kormányokat és politikai erőket, amelyek nem úgy gondolkodnak, ahogy azt Brüsszelből megmondják”. 

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

„Egyértelmű hatalom- és kompetenciakiterjesztést láthatunk, aminek messze mutató következményei lehetnek, ha nem állunk a sarkunkra”

– jegyezte meg. 

Véleménye szerint „eljesen nyilvánvaló, hogy csak politikai okok miatt tartják vissza a forrásokat. Az EU vezetésének és az uniós intézményeknek vissza kell térni az EU alapjaihoz és a józan ész politikájához”. 

A dollárbaloldal ügyéről kifejtette, hogy érzése szerint „megpróbálnak előre menekülni, mintha nem lenne semmi látnivaló”, ugyanis a parlament nemzetbiztonsági bizottságának két tagja is támogatta, hogy feloldják a szolgálatok titkosított vizsgálati anyagát.

„A rendszerváltoztatás óta eltelt idő legnagyobb nemzetbiztonsági botrányával állunk szemben, mert amit eddig csak véltünk, hogy külföldről megpróbálnak beavatkozni a magyar választásokba, arra most van egy kézzel fogható bizonyíték. Amerikai dollárokért felvásárolták a magyar baloldalt”

– jelentette ki a lapnak.