A Debreceni, a Pécsi és a Miskolci Egyetemeken is kötelező lesz a koronavírus elleni oltás

MTI/Mónus Márton
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 10. - 13:34

Nem kezdhetik meg a tanévet a címben szereplő egyetemek hallgatói abban az esetben, ha nem kapták meg időben a covid elleni védőoltást.

Csatlakozott a Semmelweis Egyetemhez a Debreceni, a Pécsi és a Miskolci Egyetem is, ezentúl mindegyik felsőoktatási intézményben kötelező érvényűvé válik a koronavírus elleni védőoltás megléte – olvasható az ATV riportjában

Bartha Elek, a Debreceni Egyetem tanszékvezetője elmondta, mindazok a magyar és külföldi hallgatók, akik egészségügyi vagy szociális intézménybe lépnek be a tanulmányi kötelezettségek teljesítése okán, azok számára kötelező az oltakozás.

Fedeles Tamás, a Pécsi Egyetem rektorhelyettese közölte, azoknak a hallgatóknak, akik szeptember elsején még nincsenek beoltva, az egyetem biztosítja a soron kívüli oltást.

Hermann Péter, a Miskolci Egyetem oktatási rektorhelyettese kiemelte, az egészségügyben résztvevők veszélyt jelenthetnek a páciensekre, ezért mindenképpen szükséges a beoltásuk. Tripolszky Bálint, a Hallgatói Önkormányzat elnöke pedig úgy gondolja, egy ilyen nívós orvosi egyetem hallgatójaként kötelességük példát mutatni, egyúttal elárulta, közel száz százalékos az átoltottság a hallgatók körében.