Kötelező a maszkviselés az ELTE közösségi tereiben

Fotó: Budapest, 2020. január 28. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Gazdálkodástudományi Intézetének (ELTE GTI) Rákóczi úti új épülete Budapesten 2020. január 28-án. Az ELTE komoly versenytárs lett a gazdálkodástudományi képzésben. MTI/Balogh Zoltán
not image

Kornis Vivien

2021. szeptember 7. - 09:53

Számos felsőoktatási intézményben szigorú szabályokat és intézkedéseket vezettek be a járványhelyzet romlásával, így az ELTE-n, a Corvinuson és a Budapesti Gazdasági Egyetemen is.

A járványhelyzet súlyosbodásával szigorítottak a szabályokon az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Az egyetem járványügyi tájékoztatójából kiderül, hogy a közösségi terekben – például a tantermekben, a folyosókon – kötelező az orrot és a szájat takaró maszk viselése. 

Az Index beszámolója szerint az ELTE a szemeszter elején felméri az átoltottság szintjét, amihez anonim kérdőívet használnak. Az intézmény informatikai karán az őszi félévben két részre osztják a hallgatókat, akiknek csoportonként felváltva kell megjelenniük az órákon. 

Azokat a hallgatókat, akik neve A-K betűkkel kezdődik, az “A”, a többieket a “B” hétre osztották be. Az “A” hét szeptember 6-án, a “B” hét szeptember 13-án kezdődik, majd ez a szorgalmi időszak végéig felváltva ismétlődik. 

Az ELTE közleményéből kiderül, hogy a hallgatók csak a saját hetükön látogathatják személyesen az órákat, a többi héten csak online vehetnek részt az előadásokon. Kivételek kizárólag speciális esetekben, az oktatóval egyeztetve történhetnek. 

A Budapesti Corvinus Egyetem korábban bejelentette, hogy bár jelenléti oktatásra készülnek és a szemináriumokat hagyományos formában tartják meg, a magyar nyelvű képzéseken a 150, az angol vagy német nyelvű képzéseken a 60 főnél nagyobb előadásokat online szervezik meg.

A Budapesti Gazdasági Egyetemen az 50 fő feletti előadásokra online kerül sor, a többi órát személyesne tartják meg. A A Semmelweis Egyetem orvos- és egészségtudományi képzésein a klinikai gyakorlati órákat és az elméleti előadásokat is lehet látogatni, de az előbbieken kötelező a maszkviselés.