Mégsem úszhatjuk meg a kötelező koronavírus elleni oltást?

MTI/Komka Péter
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő úgy gondolja, nem szabad ellenezni a karanténintézkedéseket sem, egészen addig, amíg kötelezővé nem teszik a covid-vakcinát.

Az ATV Start című műsorban Kunetz Zsombor elmondta, az eddigi ismeretek alapján az omikron tényleg enyhébb megbetegedést okoz, így kevésbé terheli meg az egészségügyet.

Soron kívül 39 fokosra melegedtek az amazonasi régió vizei, több mint 100 delfin pusztult el

A szakértő hozzátette, az új variáns magas fertőzőképessége miatt azonban fennáll a veszélye, hogy mindenki egyszerre esik ki a társadalomból, ez pedig az ország működőképességét is veszélybe sodorhatja. Ha a karantén lerövidítésével is biztonságos marad maga az eljárás, akkor nincs gond az intézkedéssel.

Kunetz nem ért egyet a kormánnyal abban, hogy még létezik tartalék az egészségügyben, véleménye szerint ugyanis a kapacitásokat „szétverték” az elmúlt két évben, és már a háziorvosi rendszert bombázzák, ami már most leterheltnek tűnik.

Arról, hogy a védettségi igazolványt oltási igazolványra változtatják, a szakember azt mondta: ez egy lépéssel közelebb a kötelező oltáshoz, ami szerinte elkerülhetetlen, elmondása alapján ugyanis nem úszhatjuk meg.