Mégsem úszhatjuk meg a kötelező koronavírus elleni oltást?

MTI/Komka Péter
not image

Kulcsár Péter

2022. január 15. - 12:59

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő úgy gondolja, nem szabad ellenezni a karanténintézkedéseket sem, egészen addig, amíg kötelezővé nem teszik a covid-vakcinát.

Az ATV Start című műsorban Kunetz Zsombor elmondta, az eddigi ismeretek alapján az omikron tényleg enyhébb megbetegedést okoz, így kevésbé terheli meg az egészségügyet.

A szakértő hozzátette, az új variáns magas fertőzőképessége miatt azonban fennáll a veszélye, hogy mindenki egyszerre esik ki a társadalomból, ez pedig az ország működőképességét is veszélybe sodorhatja. Ha a karantén lerövidítésével is biztonságos marad maga az eljárás, akkor nincs gond az intézkedéssel.

Kunetz nem ért egyet a kormánnyal abban, hogy még létezik tartalék az egészségügyben, véleménye szerint ugyanis a kapacitásokat „szétverték” az elmúlt két évben, és már a háziorvosi rendszert bombázzák, ami már most leterheltnek tűnik.

Arról, hogy a védettségi igazolványt oltási igazolványra változtatják, a szakember azt mondta: ez egy lépéssel közelebb a kötelező oltáshoz, ami szerinte elkerülhetetlen, elmondása alapján ugyanis nem úszhatjuk meg.