Dollár
395,07 Ft
Euró
417,98 Ft
Font
484,85 Ft
Bitcoin
17,192 $

Kifestette a gyermekorvosi rendelőt egy civil szervezet Kőszegen, az önkormányzat kiakadt

Fotó: Facebook/Összefogás Kőszegért Egyesület
Belföld
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Rendkívül nemes szándékú akciót hajtott végre az Összefogás Kőszegért Egyesült, az önkormányzat azonban a köszönetnyilvánítás helyett kiakadt és vizsgálatot rendelt el.

Történt ugyanis, hogy a hétvége folyamán a civil szervezet arról számolt be, hogy kifestették a helyi gyermekorvosi rendelőt, hogy ennek köszönhetően egy mesés környezetbe tudjanak belépni a gyerkőcök.

Soron kívül Korlátlan internettel lepi meg ügyfeleit a Telekom

Az Összefogás Kőszegért Egyesület Facebook-bejegyzéséből egyértelműen kiderült, hogy maguk is nagyon lelkes voltak az eredmény iránt, ugyanis nagyon kedves és békés rajzok kerültek a falra, amelyek megnyugtathatják a gyermekeket a „doktor néninél”.

Nos, Kőszeg önkormányzata már nem nagyon osztotta a civil szervezet véleményét, szintén a Facebookon reagáltak egy közleményben az esetre és finoman szólva sem voltak elragadtatva, hogy barátságosabbá tették a rendelőt.

„A hétvége folyamán az önkormányzati vagyon kezeléséért felelős munkatársak tudomása és az intézményvezető felhatalmazása nélkül napokig illetéktelen személyek tartózkodtak a Kőszegi Egészségház épületében, ahol az ingatlanért felelős vezetők jóváhagyása és a velük való egyeztetés nélkül végeztek dekorációs munkálatokat” – fogalmaztak a közleményben.

Básthy Béla, a Fidesz-KDNP polgármestere közleményben jelezte, hogy majdnem rendőrségi feljelentést tettek az ügyben, amiért az önkéntesek engedély nélkül, jogosulatlanul mentek a rendelőben, méghozzá szándékosan.

Az önkormányzat végül elállt a feljelentéstől, viszont vizsgálatot rendeltek el a jogsértés és az esetleges dolgozói mulasztás kivizsgálása érdekében. A közlemény kapcsán viszont szétszedték a közösségi médiában a polgármestert, ezért nem sokkal később egy magyarázóposztot tett közzé.

Ebben a polgármester is elismerte, hogy nagyon szépek voltak a civil szervezet alkotásai, ezért joggal tetszik a gyermekeknek és a szülőknek egyaránt, viszont azt továbbra is sérelmezi, hogy nem egyeztettek erről előre az önkormányzattal, hanem titokban csinálták.