Koronavírusban vesztette életét Kenya leghírhedtebb oltásellenes orvosa

Fotó: Unsplash/Mufid Majnun
not image

Borbély Fanni

2021.május.2 - 13:23

Stephen Karanja, a Kenyai Katolikus Orvosok Szövetségének elnöke, aki oltásellenességéről híresült el, végül a koronavírus szövődményei miatt vesztette életét.

Karanja az elmúlt egy évben nyilvánosan emelt hangot a koronavírus ellen kifejlesztett oltások beadása ellen, ugyanis azt sulykolta, hogy a koronavírus miatt abszolút felesleges beoltatni magunkat, helyette inkább hidroxiklorokin tartalmú gyógyszereket és inhalálást javasolt a fertőzött betegeknek, amelyek hatékonyságát a WHO határozottan nem támasztja alá.

Habár az orvos a Kenyai Katolikus Orvosok Szövetségének elnöke volt, a szervezet többi tagja nyilvánosan elhatárolódott az orvos nézeteitől. Stephen Karanja egy héttel ezelőtt került kórházba, ugyanis elkapta a koronavírust, a fertőzés szövődményeiben pedig csütörtökön életét vesztette.

A BBC értesülései alapján a 24.hu azt írja, a koronavírus-járvány Kenyában eddig 160 ezer embert fertőzött meg, a hivatalos adatok alapján pedig eddig 2707 ember vesztette életét koronavírus-fertőzésben.