Újabb halálesetet kötnek az AstraZeneca vakcinájához

Fotó: MTI/Komka Péter
Egészség/Életmód
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy férfi, aki két adagot kapott az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinájából, csütörtökön belehalt a fertőzésbe a Seychelle-szigeteken.

Az 54 éves férfi az első teljesen beoltott személy az országban, aki koronavírusban halt meg – közölte Jude Gedeon, a szigetország közegészségügyi biztosa egy sajtótájékoztatón. Azt azonban nem mondta el, hogy a férfi mikor kapta meg a vakcinát, és azt sem osztotta meg, hogy az AstraZeneca vizsgálja-e az esetet.

Soron kívül Reagált a PSG elnöke Messi vádjaira

Bár a 98 ezres lakosú országban minden más országnál nagyobb arányban oltották be a lakosságot, a fertőzések száma jelentősen megugrott, mely kérdéseket vet fel a vakcinák hatékonyságával kapcsolatban, mivel az új variánsok egyre elterjedtebbé válnak a térségben. Eddig a lakosság 68 százaléka kapta meg a vakcina mindkét dózisát.

A South China Morning Post azt írja, a Seychelle-szigetek szinte minden oltásnál a Sinopharmot és a Covishieldet, az AstraZeneca által Indiában licenc alapján gyártott oltóanyag egy változatát használta. Bár a kormány szerint a Covishieldet elsősorban a 60 év feletti személyek kapták a Seychelle-szigeteken, alkalmanként fiatalabbaknak is beadták.