Érvénytelenné válhatnak a védettségi igazolványok harmadik oltás nélkül

MTI/Komka Péter
not image

Kulcsár Péter

2021. november 30. - 07:45

A kormány nekilátott a helyzet felülvizsgálatának, a negyedik járványhullám fellángolása miatt ugyanis elképzelhető, hogy elévülhetnek a védettségi igazolványok.

A miniszterelnök kabinetfőnöke, Rogán Antal az Országgyűlés gazdasági bizottságának legutóbbi ülésén elmondta, a kormány vizsgálja, hogy a védettségi igazolványok lejárjanak-e a második oltást követő 6-7 hónappal, de döntés egyelőre nem született erről.

Rogán Antal kiemelte, Magyarország elsőként tudott újraindulni az oltásoknak köszönhetően, most az a legfontosabb, hogy minél többen felvegyék a harmadik oltást, a koronavírus-járvány ötödik hullámát ugyanis csak akkor lehet megelőzni vagy ellaposítani.

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

Ennek érdekében a kormány decemberben és várhatóan januárban is újabb oltási akcióheteket, valamint névre szóló kampányokat szervez az egészségügyi hatóságokkal együttműködve, ahogy tette eddig is.

A megerősítő oltás beadása azért is nagyon fontos, mert Magyarországon az oltások többségét június végéig adták be, a vakcina védő ereje pedig 4-6 hónap után jelentősen csökken – tette hozzá a kabinetfőnök.