Koronavírus – életveszélyes nyáron hátradőlni, újabb járványhullám robbanhat be

MTI/Balogh Zoltán
not image

Kulcsár Péter

2021.június.9 - 20:20

Komáromi Zoltán háziorvos szerint hiába történtek enyhítések a koronavírus-járvány harmadik hullámának lecsengése után, életveszélyes következményei lehetnek annak, ha mindenki lazít, és visszatér a normális kerékvágásba.

Az ATV Start című műsorában a háziorvost azzal kapcsolatban kérdezték, mi a véleménye az újabb lazításokról, melyek alapján például falunapokon már 1 500 fő is részt vehet.

Komáromi úgy gondolja, “a kormányzati propagandának azt kellene sulykolnia, hogyan kell ésszerűen nyaralni.” A szakember hozzátette, életveszélyes most hátradőlni, be kell tartani az ésszerű járványügyi szabályokat, folytatódnia kell a teszteléseknek, és nemcsak magunkra, hanem másokra is figyelnünk kell.

Komáromi szerint elengedhetetlen, hogy felkészüljön a magyar egészségügy az esetleges őszi negyedik járványhullámra, valamint a védettséghez szükséges harmadik oltásra.

Müller Cecília korábban arról beszélt, hogy lehet keverni az oltásokat, erre a háziorvos úgy reagált, hogy egy nem kötelező oltásnál a felelősséget az orvos és a gyártó együttesen vállalja. Komáromi hiányolja, hogy ez nem jelent meg a közlönyben, szerinte nem lehet így vezetni egy országot: ha szabályok vannak, és ezeket megváltoztatják, tessék ezeket közölni.

Az egészségügyi dolgozók felmondási tilalmát feloldották, a szakorvos szerint megalapították az egészségügy “KLIKK”-jét, mint az oktatásban, amihez az OKFŐ engedélye szükséges.