Koronavírus-túlelő: “A lélegzetvétel olyan érzés volt, mintha víz alatt lettem volna”

not image

Kulcsár Péter

2020. április 17. - 18:50

Jason Hartelius elmondhatja magáról, hogy sikeresen legyőzte a COVID-19 kórokozóját.

A CNN-nek adott interjúban a túlélő elmesélte, mennyire megterhelő az emberi szervezet számára a koronavírus:

“Úgy éreztem magam, mintha víz alatt lennék, fel akarnék jönni levegőt venni és amikor éppen felszínre jutnék, valaki elkapna, majd újra a víz alá nyomna. Kórházba szállításom előtt egész éjjel így éreztem magam. Semmit sem aludtam, mert egyszerűen nem tudtam lecsukni a szemem. Attól féltem, hogy alvás közben megfulladhatok.”

A kórházban töltött második napon Hartelius elmondta, megfordult a fejében az is, hogy meg fog halni. Az orvosok oxigénmaszkra kötötték és tüdőgyulladás elleni gyógyszereket adtak neki. Az első tüneteket egy hónappal ezelőtt jelentkeztek, azonban eleinte nem tulajdonított nekik túl sok jelentőséget.

Harminc nappal később még mindig extrém fáradtságot érez magán és egy kisebb séta után még könnyen kimerültté válik. Azt javasolja sorstársainak, hogy a felépülés korai szakaszában óvatosak legyenek az edzések újrakezdésével.

“Úgy gondolod, hogy már rendben vagy és nem kaphatod el. De tudod mit? Bármikor megfertőződhetsz úgy is, hogy tudomásod sincs róla. Jól érzed magad, elmész a munkahelyedre, továbbadod a munkatársaidnak, akik lebetegedhetnek és bele is halhatnak. Ez az, amit meg szeretnék másokkal értetni. Ezért vállaltam az interjút”, zárta gondolatait Jason Hartelius.

A megkérdezettek szerint minden más lesz a járvány után:

https://liner.hu/az-emberek-tobbsege-valtoztatni-szeretne-az-eleten-a-koronavirus-jarvany-utan/