Önkéntes egészségügyi dolgozókat keresnek az ingyenes tesztprogramhoz

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. november 25. - 05:12

Budapest II. kerületének polgármestere, Őrsi Gergely Facebook-oldalán toboroz önkéntes magán-egészségügyi dolgozókat, akik segíthetnek abban, hogy folytatódjon a városrész ingyenes tesztprogramja.

Az önkormányzat az I. kerületi önkormányzattal összefogva, a Szent Ferenc Kórházzal és a Budai Irgalmasrendi Kórházzal együttműködésben szervezett ingyenes koronavírus-szűrést több helyszínen. Az antigén gyorsteszttel való szűrés ingyenes, és bárki által igénybe vehető volt – írta a 444.hu portál.

A II. kerületben november 10. óta végeztek ingyenes covid-teszteket, eddig 4 531-en vették igénybe a szolgáltatást, és 327 pozitív esetet sikerült kiszűrniük.

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

Facebook-posztjában Őrsi Gergely azt írta, mindenképp szeretnék folytatni a programot, és ehhez keresünk önkénteseket a magán-egészségügyi szektorból. A jelentkezéseket a [email protected] címen lehet leadni.

A felhívást elküldték a kerületi magán-egészségügyi intézményeknek, és arra kérek mindenkit, hogy osszák meg a bejegyzést. A polgármester megköszönte az önkéntesek és egészségügyben dolgozók eddigi munkáját.