Koronavírus-járvány után is marad az otthoni munkavégzés a Facebooknál

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021.június.11 - 15:32

A világ legnépszerűbb közösségi platformjának vezetősége bejelentette, hogy a pandémia lecsengését követően is opció marad az alkalmazottak számára a home office.

Habár korábban ez az intézkedés nem vonatkozott mindenkire, csak egyes munkakörökben, mégis elhatározták, hogy a cégnél bevezetik az otthoni munkavégzést, ami ugyanolyan béreket garantálhat majd.

A Portfolio hírportál értesülései szerint a Facebook szeptembertől 50 százalékos kapacitással nyitja újra irodáit, míg azok, akik teljes visszatérést terveznek, októbertől tehetik meg.

2021 végéig mindenki 20 munkanapot kap arra, hogy onnan dolgozhasson, ahonnan szeretne, így saját maguk dönthetik el, hogy éppen a helyszíni vagy az otthoni munkavégzést választják.

Június 15-től kezdődően azoknak nyílik meg a lehetőség a távmunkára, akik az Egyesült Államokból Kanadából költöznek, míg az EMEA-térség alkalmazottjai az Egyesült Királyságból dolgozhatnak, ha erre megkapják a szükséges engedélyeket a csapatuktól.

Múlt héten az Apple vezérigazgatója, Tim Cook jelentette be, hogy szeptembertől heti 3 napra térnek vissza a dolgozói, és mindenki két hetet kaphat, hogy onnan dolgozzon, ahonnan csak szeretne.