Dollár
429,48 Ft
Euró
415,31 Ft
Font
464,44 Ft
Bitcoin
19,423 $

A játékosok 10 százaléka koronavírusos, mégis elindul az olasz bajnokság

Fotó: Pixabay
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. január 4. - 20:33

A Serie A minden tizedik játékosa megfertőződött a koronavírussal, de az olasz bajnokság tavaszi idénye az ünnepek után mégis elindul.

Az olasz bajnokság is megkezdené a tavaszi idényt, azonban a 20 csapatnak mintegy 60 játékosának lesz pozitív a tesztje: a legsúlyosabban a kiesőjelölt Salernitana az érintett kilenc játékossal, de a nagy klubokat sem kerülte el.

Soron kívül 17-en vesztették életüket egy étteremben kitört tűz miatt Északkelet-Kínában

Az Internél elkapta a fertőzést Edin Dzeko, a Napolinál Victor Osimhen, míg a Juventus-nál Giorgio Chiellini is, de Gianluigi Buffon is pozitív lett, aki most a Serie B-ben szereplő Parma csapatához tért vissza.

Az Inter és a Juventus a hírek szerint el akarta halasztani a jövő hétre a milánói San Siróban rendezendő Olasz Szuperkupát, de a liga úgy döntött, hogy megtartja a mérkőzést – írja az AP News.

A stadionok kapacitását 75 százalékról 50 százalékra csökkentették egy kormányrendeletet követően, amelynek célja a legutóbbi járvány elleni küzdelem volt, és a nézőknek mostantól FFP2 maszkot kell viselniük.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a játékosoknak be kell-e oltatniuk magukat, de a jelenleg azt tudjuk, hogy szinte mindenki felvette a vakcinát, nagyjából 30 labdarúgó áll ellen a döntésnek.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.