Jutalmat kapnak a katonák a járványhelyzetben való helytállásukért

Fotó: Bozó Tibor vezérõrnagy, a Magyar Honvédség Tartalékképzõ és Támogató Parancsnokság parancsnoka értékeli a tartalékos katonák hadgyakorlatát a bemutató napján a Veszprém megyei Újdörögdön 2021. október 7-én. A katonák egy fiktív harcászati szituációban mutatták be gyakorlati ismereteiket. Az október 2. és 8. között zajló összevont kiképzésen mintegy 700 tartalékos vesz részt, az ország 19 megyéjébõl és a fõvárosból. MTI/Vasvári Tamás
not image

Kornis Vivien

2021. október 14. - 21:00

Mind a katonák, mind a honvédelmi alkalmazottak és a civil munkavállalók teljesítményjuttatásban részesülnek a munkájuk elismeréseként.

Közös fórumot tartottak a honvédelmi érdekképviseletek, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség Parancsnokságának képviselői október 13-án. Benkő Tibor honvédelmi miniszter az események bejelentette, hogy mind a katonák, mind a honvédelmi és a civil munkavállalók a járványhelyzetben nyújtott kiemelkedő munkájuk elismeréseként teljesítményjuttatásban részesülnek.

A Napi.hu beszámolója szerint a katonák egységesen bruttó 80 ezer forintot, illetve nettó 50 ezer forintot kapnak SZÉP-kártyára, míg a védekezésben aktívan résztvevő honvéd tisztjelöltek bruttó 50 ezer forintos juttatásban részesülnek.

A honvédelmi alkalmazottak egységesen bruttó 100 ezer forintot, valamint SZÉP-kártyára nettó 50 ezer forintot kapnak, a civil munkavállalókat pedig bruttó 76 ezer forinttal jutalmazzák. 

Benkő Tibor az eseményen arról is beszélt, hogy a kormány döntése értelmében minden egyenruhás – aki esküjében fogadta meg, hogy az ország érdekeit és a magyar emberek biztonságát, ha kell, élete árán vagy annak kockáztatásával is megvédi – a közeljövőben hat havi juttatást kap. Hozzátette: ennek kiosztására még az idei év végén, vagy legkésőbb a jövő év elején sor kerül.