Dollár
420,05 Ft
Euró
419,39 Ft
Font
481,86 Ft
Bitcoin
20,247 $

Koronavírus, háború, háborús árak és infláció, gázhiány: mi jön még?

Fotó: Facebook/Szentkirályi Alexandra
not image

Takács Petra

2022. július 18. - 08:03

Nagyon nehéz időket él meg a világ, és ez nemcsak Európára vonatkozik, mert az ukrajnai háborúnak globális szinten is súlyos hatásai vannak

Magyarország erősen érintett a gazdasági problémákban, és egy bizonyos szint felett már nehéz úgy reagálni, hogy az emberek ne érezzék meg ezen negatív hatásokat. Egy ideje érezzük az egyre magasabb árakkal, és most már az energiákért is harcolni kell, akárcsak korábban a vakcinákért.

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

A koronavírus is rendesen felforgatta az életünket, ám ez most más, még súlyosabbak a gazdasági következmények, ráadásul egy Európában zajló háborúról beszélünk, melynek kapcsán sokan tartanak az esetleges eszkalációról.

A magyar kormány régóta azon a véleményen van, hogy a brüsszeli szankciós politika nem működik, nincs hatással Oroszországra, legalábbis olyan hatással biztosan nem, mint azt várták. Ez pedig Európa bukásához vezethet gazdasági szinten, amire Orbán Viktor is figyelmeztetett a pénteki interjújában.

Szentkirályi Alexandra kormányszívó ugyancsak azt mondja, Magyarországot is érinti a háború, ahogyan minden más európai országot. Erre pedig reagálni kell, de ameddig zajlanak a harcok, nem lesznek végleges megoldások.

„Az orosz-ukrán háború mindenkit érint: egész Európát, benne Magyarországot is.” – emelte ki Szentkirályi, aki szerint a háború véget vetett a korábban megszokott életünknek, és ez most már, mint a koronavírus.

A háború véget vetett a korábban megszokott életünknek, és ma mindenért küzdenünk kell, amit korábban természetesnek vettünk. A háború miatt az energia ára a többszörösére emelkedett, az európai szankciós politika pedig visszafelé sült el, hiszen elsősorban nem Oroszországot, hanem az európai gazdaságot kényszerítette térdre.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.