Egyetlen nap alatt újabb 19 fertőzöttet azonosítottak az olimpiai buborékban

Fotó: Unsplash/Erik Zunder
not image

Kornis Vivien

2021. július 23. - 13:25

Újabb 19 ember adott pozitív mintát a koronavírus-teszten az olimpiai buborékban – jelentették be a szervezők a játékok nyitónapján, pénteken.

Ezzel 106-ra nőtt az világeseményhez köthető, azonosított esetek száma. A mostani, 19-es esetszám az elmúlt 23 nap legmagasabb napi esetszámának számít – írja az Inforstart az MTI-re hivatkozva.

A szervezők közölték, hogy a 19 érintett közül három külföldi sportoló, és egyikük az olimpiai faluban lakik. Nevüket vagy nemzetiségüket azonban nem hozták nyilvánosságra.

A 2020-as tokiói ötkarikás játékokat a világjárvány miatt halasztották el tavaly nyárról, a megnyitót ma, helyi idő szerint 20 órakor rendezik meg. Az olimpiai versenyek augusztus 8-ig tartanak. 

Mi is beszámoltunk róla, hogy a japánok között inkább népszerűtlen az idén megrendezett esemény, mint amennyi támogatást élvez. Ennek oka elsősorban a járvány, és a szakértők is egyetértenek azzal, hogy egészségügyi szempontból jelentős kockázatot hordoz az esemény.

Bár a japán szervezőbizottság, a Nemzeti Olimpiai Bizottság (NOB), és az Európai Bizottság is többször hangsúlyozta, hogy a járvány után különösen nagy szimbolikus erővel bíró ötkarikás játékokat nem fogják elhalasztani, a japán testület vezető tisztviselője nemrég jelezte, hogy ha rosszul alakulnak a számok, erre is sor kerülhet.