Koronavírus-fertőzések miatt halasztják el a Hertha mérkőzéseit

Berlin, 2021. február 2. Dárdai Pál, a Hertha BSC új vezetõedzõje (k, balról) csapatának edzésén Berlinben 2021. február 2-án. Dárdait, aki 2015 februárjától 2019 áprilisáig irányította korábban a csapatot, január 25-én nevezték ki és másfél éves szerzõdést írt alá. MTI/EPA/Clemens Bilan
not image

Kornis Vivien

2021.április.16 - 20:24

Dárdai mellett Hamzagic másodedző és két játékos is pozitív mintát adtak a koronavírus-teszten, így legalább két hétig karantéba kerül a csapat.

A Hertha kérésére három Bundesliga-meccset halasztott el a Német Labdarúgó Liga (DFL) a berlini játékosok koronavírusos megbetegedései miatt – írja a Világgazdaság.

A Hertha vasárnap a Mainz csapatával, szerdán a Freiburrgal, jövő szombaton pedig a Schalke 04 ellen játszott volna, az új időpontokat pedig jövő héten tűzheti ki a DFL. 

Csütörtökön reggel derült ki, hogy mind Dárdai Pál vezetőedző, mind Admir Hamzagic másodedző, és a támadó pozícióban lévő Dobi Lukebakio is pozitívan tesztel a koronavírusra.

Egyelőre mindhárman tünetmentesen viselik a fertőzést, és karanténba kerültek a kontaktszemélynek számító edzővel, Andreas Neuenforffal együtt. 

Mivel még aznap este kiderült, hogy Marvin Plattenhardt is megfertőződött, kéthetes karantén vár a teljes csapatra és a szakmai stábra, ami még tovább hosszabbodhat, ha ismét pozitívra tesztel egy játékos. 

Remélhetőleg erre nem kerül sor, hiszen ezzel veszélybe kerülhetne a Hertha számára a bajnokság befejezése.