Koronavírus-fertőzés miatt tragédiába torkollt egy születésnapi ünnepség

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021.április.12 - 15:31

Összesen tízen gyűltek össze, hogy megünnepeljék nagyszülőjüket, később viszont ketten életüket vesztették covid-fertőzésben.

Az RTL Híradónak az a paksi nő adott interjút, akinek egy családi ünnepség után két hozzátartozója is elhunyt.

A nő elmondta, óriásit hibáztak, és ezt senkinek sem kívánják. Március elején nagymamája 86. születésnapját ünnepelték meg tízen, az összejövetelt követően mindannyian megfertőződtek koronavírussal.

Egészen addig vigyáztak, hiszen alig találkoztak rokonokkal, csupán a születésnap miatt tettek kivételt, és a maszkot kizárólag a torta elfogyasztása idejére vették le magukról.

Később kiderült, hogy az egyik családtag mér két héttel korábban elkapta a fertőzést, ezt viszont nem árulta le, így az ünnepségen sem tudtak arról, hogy volt a jelenlévők között covid-beteg.

A 45 éves háromgyermekes asszony heteken keresztül volt kórházban magas lázzal és kétoldali tüdőgyulladással, míg 86 éves nagymamája és 72 éves édesapja belehalt a fertőzés szövődményeibe, miközben édesanyja az életéért küzdött.

Mindegyik lebetegedett családtagra hosszas rehabilitáció vár, még az orvosok sem tudják megmondani, szenvedhettek-e maradandó károsodásokat.