Dollár
393,46 Ft
Euró
413,20 Ft
Font
479,48 Ft
Bitcoin
17,031 $

Elszabadult a zsidógyűlölet a koronavírus-járvány alatt

Fotó: Unsplash/Diana Polekhina
not image

Nagy Noel

2021. november 9. - 22:51

Van egy bizonyos, általában nem túl tanult szegmense a társadalomnak, amely minden egyes negatív történésért a zsidó vallású embereket hibáztatja.

Sok összeesküvés-elmélet is antiszemita alapokon nyugszik, általában arra futtatják ki a dolgokat, hogy valójában a zsidók „uralják a világot”. Ez pedig a pandémia alatt sem volt másképp, ráadásul növekvő tendenciát is mutat az ellenségeskedés.

Soron kívül Újraindult a Dunai Finomító, de idő kell az ellátási problémák megoldására

Az Európai Unió által kedden nyilvánosságra hozott jelentés szerint ugyanis a járvány alatt jelentősen megerősödött az antiszemitizmus, különösen az online térben – írja az Index.hr. Ez főként gyűlöletbeszéd és összeesküvés-elméletek formájában nyilvánult meg.

Az unió megállapította azt is, hogy a nem túl hatékony adatszolgáltatás révén a tagországok még bőven aluldatálják az antiszemitizmus megnyilvánulásait. Magyarország és Lengyelország például egyáltalán nem is szolgáltat az ilyen esetekről adatokat.

A járvány alatti antiszemitizmus számos formát öltött, az egyik ilyen az volt, hogy a „zsidók miatt tört ki a járvány”. Ezek az elméletek általában enciklopédiai mélységekben belemennek a saját ostobaságukba, csakhogy rákenjék a zsidó közösségre a betegség terjedését.

A másik klasszikus ilyen a vakcinák és lezárások kérdése, amelyek esetében szintén megállapításra került már, hogy mindkettő a zsidók világhatalmát és érdekeit szolgálja. Szintén komoly részletességgel lehet olvasni erről elméleteket, amik aggasztóan nagy közösségekben népszerűek.

Komoly dolga van még a világnak az antiszemitizmus felszámolása terén, ugyanis látszólag egy bizonyos hangos kisebbség körében nem lehet kiverni a fejekből, hogy nem a zsidó vallású emberek a világ urai.

Sokak a saját életük nyomorúságát próbálják kivetíteni a zsidó közösségre, ezzel pedig meg tudják csinálni azt a „trükköt”, hogy nem kell így felelősséget vállalni, mert „úgy is a zsidók hibája”. Ameddig világ a világ, mindig lesz egy nemzeti, vallási vagy etnikai csoport, amire meg fog történni a felelősséghárítás – ez ellen kell küzdenie az országoknak.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.