Clouds
21 Budapest
Dollár
353,68 Ft
Euró
385,84 Ft
Font
432,36 Ft
Bitcoin
23,675 $

Ismét kormányülést tart Orbán Viktor szerdán

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b) kormányülést tart a Karmelita kolostorban 2022. november 16-án. Mellette Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára (b2), Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára (j). A miniszterelnök úgy döntött: a Védelmi Tanács kedd esti tanácskozása után a kormányülésen is részletesen értékelik az orosz-ukrán háború legújabb fejleményeit, azt követően, hogy Lengyelországban vélhetően rakétabecsapódás történt, és szintén rakétatámadás következtében leállt a Barátság olajvezeték. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

A magyar miniszterelnök egy héttel korábban is összeült a kormánnyal, most is így tett a veszélyek korában.

Orbán Viktor miniszterelnök rendszeresen tart kormányüléseket, melyek ideje alatt számos témát érintenek. Többek között az energia is terítékre kerül, és noha Magyarország bebiztosította magát, mindig van teendő.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

Általában ezek az ülések órákon át tartanak, és lehetséges, hogy most újabb nagy döntésekre kerül sor. Az előző héten a kormányülést nem követte Kormányinfó, így lehet, hogy ezúttal más lesz a helyzet.

Egyelőre nem érkezett erről információ, de fotót már kaphattunk a szerdai ülésről. „A kormány célja, hogy a veszélyek korában is meg tudjuk védeni a rezsicsökkentést, a családtámogatásokat, a nyugdíjakat és a munkahelyeket. Ezen dolgozunk ma is!” – írta a posztjában a miniszterelnök.