Clouds
21 Budapest
Dollár
353,21 Ft
Euró
388,67 Ft
Font
436,95 Ft
Bitcoin
23,750 $

Kormányülést tart Orbán Viktor kormánya: „A veszélyek korába léptünk”

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

2023 első kormányülését tartja Orbán Viktor kormánya, mialatt számos fontos téma kerülhet előtérbe.

A 2023-as év sem ígérkezik könnyűnek, mivel az ukrajnai háború még mindig tart, és nincs igazi jele annak, hogy a konfliktus rövidesen megoldódik a két fél között. Ráadásul a szankciók egyre csak követik egymást, amit már mindenki a saját bőrén érezhet Európában.

Magyarország sem maradt ki ebből a gazdasági szenvedésből, az infláció miatt számos döntést hozott a magyar kormány. Várhatóan hamarosan újabb hasonló döntések születhetnek, és az árstopok szintén szóba kerülhetnek.

Sejthető volt, hogy a kormány nem vár sokat az első 2023-as kormányüléssel, ami jelenleg is zajlik. A kormányülést pedig lehetséges, hogy Kormányinfó követ, aminek során általában bejelentik az új döntéseket, miközben Gulyás Gergely miniszter válaszol az újságírói kérdésekre.

„A tavalyi évet úgy zártuk, hogy garantáltuk az ország energiaellátásának biztonságát és megdöntöttük a beruházási rekordot. Idénre ugyanez a feladat. Kormányülés.” – írta a posztjában Szijjártó Péter magyar külügyminiszter.

Orbán Viktor szintén reagált a kormányülésre, aki természetesen ott van a helyszínen. „A veszélyek korába léptünk. A járvány után a háborúval és a nyomában járó gazdasági- és energiaválsággal kell megküzdenünk. A nagy céljainkat azonban ebben a helyzetben sem adjuk fel: rezsivédelmi költségvetést fogadtunk el, megvédjük a családokat és elkerüljük az európai recessziót. Hajrá, 2023!”