Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $
2022.11.28, hétfő

INFORMÁCIÓK

ÁRFOLYAM

Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $

TOVÁBBI LAPOK

Kormányinfó: erre számíthatnak az önkormányzatok a hatalmas áremelkedéssel

Fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. szeptember 8-án. MTI/Máthé Zoltán

Takács Petra

2022. szeptember 29. - 14:53

Gulyás Gergely miniszter a Kormányinfó alatt kitért az önkormányzatok helyzetére is, ami jelenleg nem túl egyszerű.

A Kormányinfó ideje alatt szó esett az önkormányzatokról is, melyek az energiaárak növekedésével nagyon nehéz helyzetbe kerültek. Nem mindenki van ugyanolyan rossz helyzetben, és Gulyás Gergely miniszter azt mondta, lesznek, akikkel külön fognak tárgyalni, mivel még a spórolással együtt sem tudják fizetni a költségeket.

A kormány azon a véleményen van, hogy idén az önkormányzatoknak még képesnek kell lenniük megtakarítani azt az összeget, ami fedezi a számlákat. Ugyanakkor a kormány figyeli az eseményeket, és utasítást kapott a pénzügyminisztérium, a belügyminisztérium, valamint az ipari minisztérium, hogy egyeztessenek az önkormányzatokkal, és a kisebbek számára is találjanak megoldást.

A következő évet illetően pedig a kormány kész kormányzati segítséget is adni, mert szükség lesz rá az árak miatt. Tehát a 2023-as évben még ennél is nagyobb kihívásokat látnak az önkormányzatok területén, így egy összehangolt költségcsökkentésre lesz szükség.

Ami pedig az esetleges ársapkát illeti, Gulyás azt mondta, nem látja ennek az esélyét, mivel nincs meg az, aki kifizetné a különbözetet, mely jelentős lenne. Ettől független egyes önkormányzatokkal külön fognak tárgyalni, a lehetőségekhez mérten, hiszen vannak, akinek bőven van tartalékuk, addig egyeseknek egyáltalán nincs.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.