Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,359 $

A kormány megerősítette, miért menesztették az OMSZ vezetőségét

Fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. július 7-én. MTI/Illyés Tibor
not image

Takács Petra

2022. augusztus 23. - 13:29

Gulyás Gergely számolt be arról a keddi Kormányinfó ideje alatt, miért volt szükség a két vezető menesztésére az Országos Meteorológiai Szolgálattól.

Mint ismeretes, elmaradt az ünnepi tűzijáték augusztus 20-án, miután az operatív törzs ennek megfelelő előrejelzéseket kapott az OMSZ-től. A tűzijáték nem marad el, csak elhalasztották, de ez is plusz költségekkel járhat, miközben sok ezer ember arra a bizonyos hétvégére készült, utazott fel Budapestre.

Soron kívül F1 2022: összefoglaló videó a Szingapúri Nagydíj időmérő edzéséről

Nem sokkal később bejelentették az OMSZ két vezetőjének azonnali felmentését. Ugyan a kormány eleinte nem közölte, mi ennek az oka, rengetegen az előrejelzésekhez kötötték a döntést, miután többen azon a véleményen vannak, hogy más időjárás-előrejelzés esetén zöld jelzést kaphatott volna a tűzijáték.

Az OMSZ időközben reagált, és a két vezető felmentésének visszavonását kéri, ami valószínűleg nem fog megtörténni. Gulyás Gergely a Kormányinfón elárulta, bár látványosan tévesnek bizonyultak az előrejelzések, ez csak egy utolsó csepp volt a pohárban, mert ettől függetlenül már korábban elégedetlenek voltak, tehát egy hosszabb távú elégedetlenségről van szó.

Ennek kapcsán került megemlítésre a fejlesztések hiánya, aminek kompetenciaproblémák állnak a hátterében. Gulyás megjegyezte, a legutóbbi előrejelzési kudarc önmagában nem lett volna elegendő a vezetők menesztéséhez, a váltás enélkül is megtörtént volna.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.