Dollár
431,58 Ft
Euró
423,16 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,367 $

Gulyás szerint józan ésszel nehéz visszasírni a Gyurcsány-kormányt

Fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. július 7-én. MTI/Illyés Tibor
not image

Takács Petra

2022. szeptember 17. - 16:25

A Kormányinfó ideje alatt Gulyás Gergely miniszter reagált a Gyurcsány Ferencék által létrehozott árnyékkormányra.

A Magyar Nemzet adott hírt először arról, hogy Gyurcsányék árnyékkormányt fognak alakítani, majd röviddel ezután hivatalosan is bejelentették az árnyékkormány megalakulását.

Soron kívül Denisz Pusilin: Ukrajna már képtelen az önálló döntéshozatalra

Dobrev Klára ezúttal is erős szavakat fogalmazott meg, de Kocsis Máté sem maradt tétlen, és megerősítette, biztosan nem fog idő előtt távozni a jelenlegi kormány, bármennyire is ezt akarja a baloldal.

Gulyás azt mondta, távol álljon tőle az, hogy nagyon megvédje Dobrevet, a baloldali háziversenyt csak amiatt vesztette el, mert Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter egymásra talált. „Valójában az első fordulót ő nyerte meg, úgyhogy nem becsülném le az ő baloldalon belüli bázisát”.

Azt azonban nagyon szomorúnak tartja, hogy eddig a magyar politikában árnyékkormányról beszélni szokatlan volt. „De árnyék-miniszterelnök már van, és az éppen Dobrev Klára, hiszen nyilvánvaló, hogy ha ő a miniszterelnök, akkor Gyurcsány Ferenc az, aki valójában a végrehajtó hatalmat irányítja.”

Megjegyezte, az ország már egyszer átélt olyan éveket, amikor Gyurcsány irányította a kormányt, „és józan ésszel nehéz azt visszasírni.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.