Dollár
431,14 Ft
Euró
422,90 Ft
Font
481,91 Ft
Bitcoin
19,675 $

A kormány 300 milliárdos különadót vár a Moltól, most a vállalat is reagált

A Mol Nagykõrösi úti üzemanyagtöltõ-állomása Gyálon 2021. november 15-én. A kormány ettõl a naptól 480 forintban maximálta a benzin és a gázolaj literenkénti árát három hónapra, a döntést ezt követõen vizsgálják felül. MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Borbély Fanni

2022. május 27. - 08:46

A kormány által elrendelt különadó igen komoly összeg a Mol esetében, nevezetesen 300 milliárd forint.

Mint ismert, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a csütörtöki kormányinfón bejelentették, hogy a kormány “extraprofit-különadót” vezet be nyolc területen.

Soron kívül Csalafinta patkány miatt maradt áram nélkül több mint 1500 ember

Számításaik szerint ezzel a kormány mintegy 800 milliárd forintos plusz bevételt kap majd, ám az energiaszektor leginkább érintett szereplője, a Mol Nyrt. esetében ez a különadó 300 milliárd forint megfizetését jelenti a kormány felé.

A vállalat pedig most reagált a kormány döntésére, Nagy Márton pedig azt mondta: szerdán tárgyalt e témában a Bankszövetséggel, csütörtökön pedig az energiaszektor képviselőivel – az energiaszektorban azért van extraprofit, mert a szénhidrogének kitermelése növeli a profitot.

A Napi megkereste a Molt, hogy megközelítőleg milyen mértékű különadóra számítanak, s hogy a kormány legújabb lépése milyen kihatással lesz tevékenységükre:

“A különadókat a kormányrendeletek tartalmazzák majd, ezek egyelőre nem ismertek. A részleteket meg fogjuk vizsgálni, és értékelni fogjuk, milyen hatásuk van a Molra. Végleges álláspontunkat csak az összes információ ismeretében tudjuk kialakítani, addig nem kommentáljuk a különadó bejelentését.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.