Korlátozások ide vagy oda, egyre többen választják a repülést

Fotó: Unsplash
Külföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Miközben az Egyesült Államokban felgyorsult a vakcinációs program, sokan döntenek úgy, hogy vállalják a kockázatot, és repülőgépekre szállnak.

Péntek az USA egyik legmozgalmasabb munkanapjának bizonyult azóta, hogy 2020 márciusában országos zárlatot vezettek be a koronavírus-járvány megfékezése céljából.

Soron kívül Itt vannak az Ötöslottó nyerőszámai

Az NPR tudósításából kiderült, hogy körülbelül 1,36 millió utast regisztráltak a reptereken – ennél többet utoljára 2020. március 15-én mértek, ekkor 1,5 millióan tartózkodtak a légitársaságok járatain.

Mindezek ellenére még nem mondható el, hogy visszatért volna az élet a normális kerékvágásba, hiszen az átlagos napi 2 millió utas egyelőre még messze van, bár látni, hogy az állampolgárok bátrabbak a védőoltások térnyerése miatt.

Péntekig az Egyesült Államokban 100 milliónál is többen részesültek covid elleni vakcinákban, míg 35 millió ember már megkapta a védőoltások maximális hatékonyságához szükséges mindkét adagot. Az USA-ban naponta közel 2,3 millió dózis oltóanyagot juttatnak be az igénylők szervezetébe, így év végéig kialakulhat a teljes átoltottság.

Az egyre javuló oltási adatok ellenére az amerikai Járványügyi és Járványmegelőzési Központ (CDC) arra figyelmeztette a lakosságot, hogy továbbra is tartsák be a közösségi távolságtartással kapcsolatos óvintézkedéseket, illetve halasszák el az utazásokat saját maguk és családjuk egészségének védelme érdekében.

A CDC ajánlása szerint csak azok utazhatnak, akik megkapták a vakcina mindkét dózisát, ám esetükben is azt javasolják, teszteljék le magukat repülés előtt, illetve hordjanak dupla maszkot tömegben.