Korlátlan bérletet hirdet egy japán légitársaság, mindössze 100 ezer forintért

Fotó: Unsplash/Takehiro Tomiyama
Ázsia
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy japán légitársaság egy nem mindennapi ajánlatot hirdetett meg: 40 ezer jenért (99 ezer forint) kínálnak egy korlátlan, mindenre kiterjedő bérletet utasaiknak.

Az Independent jelentése szerint egy japán légitársaság meglepő húzással csábítja utasait, s egy olyan bérletet hirdettek meg, mely korlátlan és mindenre kiterjed. A japán Starflyer légitársaság 26 év alatti utasainak kínálja az egy hónapig érvényes bérletet, mely a Tokió és a légitársaság székhelye, mintegy 965 kilométerre délnyugatra fekvő Kitakjúsú város közötti járatokra érvényes.

Soron kívül A földrengés nyomán vulkánkitöréstől tartanak Nápoly közelében

A koronavírus után némiképp változtak a japánok utazási, főként ingázási szokásai, így az ajánlat elsősorban a két célállomás között ingázó fiatal munkavállalóknak szól. Arra nem tért ki a légitársaság, hogy a bérlet más útvonalakon is használható-e, ami azért is lenne lényeges, mert a Starflyer jelenleg öt útvonalat kínál az prszág különböző részeire.

Közleményük szerint a 26 évnél idősebb utasoknak felárat kell fizetniük a „Star Pass” névre keresztelt bérletért, melynek ára 150 ezer jentől (372 ezer forint) kezdődik. Ennek ellenére a légitársaság reméli, hogy a „promóció ösztönözni fogja a Covid utáni üzletet”, főként a fiatalabbak körében, akiknek nehézséget okozhat az ilyen távú utazások megfizetése.

A Starflyer április 14-én jelentette be a kampányt, a akkori közlésük szerint már 550 ember jelentkezett a bérletre, majd végül egy sorsolással választották ki a 90 jogosult szerencsést. Nem ez az első alkalom, hogy a Starflyer takarékos kezdeményezést indít útjára: a légitársaság ugyanis korábban egy havi járatbérletet kínált.

szolgáltatás Tokió és Fukuoka közötti járatokat tartalmazott, az árban pedig bérelhető szállás is benne volt. A szolgáltatás a hírek szerint havi 200 ezer és 400 ezer jen (496 ezer és 992 ezer forint) közötti összegbe került.