Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,033 $

Kórházi főápoló: “mindenki fél, aki látott már koronavírusos beteget”

Budapest, 2020. december 9. Védőfelszerelést viselő ápoló és orvos a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban 2020. december 8-án. MTI/Balogh Zoltán
not image

Kulcsár Péter

2021. január 27. - 11:59

A magyarországi kórházak frontvonalaiban dolgozó ápolók és orvosok egyaránt félnek a covidos betegektől, függetlenül attól, hogy megkapták-e a vakcinát, vagy sem.

A Szent László és Szent István Kórház intenzív osztályának vezetőápolója, Pappné Huszár Erika a Blikk magazinnak adott nyilatkozatában elmondta, szinte minden nap találkozik a klinikán tragikus incidensekkel.

Soron kívül Orbán Viktor különleges meglepetése, amit személyesen adott át (videó)

“Nem tudjuk, hogyan fogunk meghalni, de így senki nem szeretne. Ha a kinti létben élő emberek látnák nap mint nap, hogy ezek a betegek hogyan halnak meg, küszködve a levegővétellel, gyakorlatilag megfulladnak, bár ez nagyon kemény szó. A kollégáimat is motiválja az oltásra, hogy nem így kell meghalni.”

A vezetőápoló tapasztalatait megerősítette Szűtsné Bárdos Gyöngyvér, a Szent László Kórház vezetőápolója is, aki kollégái unszolására adatta be magának a covid elleni védőoltást.

“Azt mondták, gondoljak arra: ha most megkapom az oltást, és nem fertőződöm meg, lehet, hogy van hátra jó 5 évem. Ha viszont megfertőződöm, akkor van hátra két rossz hónapom. Innentől nincs miről beszélgetni az oltással kapcsolatban.”

A főnővér hozzátette, a szakképzett egészségügyi személyzetből továbbra is óriási hiány van Magyarországon, ami járvány idején sajnos meg is mutatkozik.

A két kórházban a különböző osztályok átcsoportosításával tudtak szerezni szakembereket, ezen felül közel 80 fős segítséget kaptak más intézményből átvezényelt orvosoktól és ápolóktól is.