Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,033 $

Újabb szigorítás a kórházakban: elnapolják a műtéteket

Fotó: Unsplash/Vladimir Fedotov
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. november 9. - 12:18

A folyamatosan romló járványügyi helyzet következtében az a döntés született, hogy a halasztható műtétek elnapolását mérlegelik. 

A koronavirus.gov.hu-n megjelent friss járványügyi adatok szerepel, hogy ismét elnapolásra kerülhetnek a halasztható műtétek annak érdelében, hogy csökkenteni tudják az egészségügyi intézményekre háruló terheket, és a lehető legjobban a betegek védelmére tudjanak koncentrálni. 

Soron kívül Orbán Viktor különleges meglepetése, amit személyesen adott át (videó)

„A koronavírusos betegek számának növekedése miatt – a járvány előző hullámainak felszálló ágához  hasonlóan – a  kórházakban ismét növelték a koronavírusos betegek ellátására kijelölt ágyak számát. A betegek védelme és az egészségügyre háruló teher csökkentése érdekében egyes kórházakban ismét szükségessé válhat a halasztható műtétek elnapolása“

 – írja a koronavirus.gov.hu. 

A legfrissebb adatok szerint 4588 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 914 586 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 123  többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 31 521 főre emelkedett. 

Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért mindenkit arra kérnek, hogy minél előbb oltassa be magát. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.