Clouds
21 Budapest
Dollár
359,52 Ft
Euró
390,21 Ft
Font
444,03 Ft
Bitcoin
22,787 $

Dél-Korea Portugáliát legyőzve jutott tovább, Uruguay hiába szedte össze magát

TÉMÁK:
#Katari vb #vb 2022
MTI/EPA/Rungroj Yongrit
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Az ázsiaiak csak úgy juthattak tovább, ha nyernek az eddig még veretlen Portugália ellen.

Uruguay és Ghána sorsa is a saját kezükben volt, de egy csoportból csak két csapat juthat tovább, hiába tett meg mindent – Portugália kivételével – mindhárom együttes. A tét óriási volt, a mérkőzések ennek megfelelően rendkívül izgalmasak voltak.

Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás

Sokáig azonban úgy tűnt, hogy Portugália mellett Uruguay simán továbbjut, Cristiano Ronaldóék ugyanis bekezdtek, Horta révén ugyanis már az 5. percben megszerezték a vezetést, Dél-Korea helyzete pedig egyre reménytelenebbnek tűnt.

Uruguay csapata sem tétlenkedett, de Arrascaeta a 26. percben juttatta előnyhöz a dél-amerikaiakat, így minden az ő kezükre játszott és sokáig úgy tűnt, hogy semmi nem veszélyezteti a továbbjutásukat, főleg úgy, hogy de Arrascaeta hat perccel később duplázott.

Mindeközben azonban Dél-Korea is összekapta magát, a 27. percben Kim Young-Gwon egalizált. Ezek után csaknem hetvenpercnyi gólcsend következett, végül az ázsiaiak minden erejüket összeszedve a 91. percben vezetést szerztek Portugália ellen, Hwang Hee-Chan gólja pedig győzelmet is ért.

A dráma azonban itt még nem ért véget, Dél-Korea együttese további 6 percig izgult a pálya közepén, Uruguay azonban hiába rohamozott Ghána ellen, nem sikerül növelni az előnyüket, így Dél-Korea több szerzett találattal jutott a legjobb 16 közé.

Dél-Korea ezzel 12 év után érte el újból az egyenes kieséses szakaszt, Uruguay nagy generációjából pedig ismét két jól ismert név, így Cavani és Suarez is elbúcsúzik.             

Standings provided by Sofascore