Dollár
424,44 Ft
Euró
413,17 Ft
Font
461,99 Ft
Bitcoin
19,516 $

Korábbi ördögűző: egyre inkább terjed a sátánizmus nyugaton

not image

Nagy Noel

2020. december 6. - 19:13

Francois-Marie Dermine korábbi ördögűző elmondása szerint egyre inkább megfigyelhető, hogy a mai világban egyre inkább kezdenek terjedni a sátánista hitek és szimbólumok, melynek sokan szerinte nem fogják fel a súlyát.

Francois-Marie Dermine korábbi ördögűző elmondása szerint egyre inkább megfigyelhető, hogy a mai világban egyre inkább kezdenek terjedni a sátánista hitek és szimbólumok, melynek sokan szerinte nem fogják fel a súlyát.

Soron kívül ENSZ-képviselő: „a nyugati nemzetek országunk feldarabolására törekszenek”

Dermine egy mélyen vallásos ember, aki egész életpályája során az ördöggel és az ördögűzéssel foglalkozott. Nemrégiben bemutatott könyve apropóján pedig a National Catholic Register interjút is készített vele, melyben elmondta, hogy nagyon nem tetszik számára, mennyire alábecsülik az ördög aktivitását:

„Ördögűző vagyok, és nagyon rosszul esik, amikor sokaktól, köztük papoktól is azt hallom, hogy tagadják az ördög aktivitását” – mesélte Dermine, aki hozzátette, szerinte nem lehet úgy hinni Istenben, hogy nem ismerjük a bukott angyalnak, az ördögnek is a létét, ezért is írt erről könyvet.

Aggódva jelezte, hogy saját tapasztalatai szerint az interneten rendkívüli módon elterjedtek a sátánista eszmék, és szerinte a fiatalok körében már nagyon sokan ismerik részleteiben ezen eszméket, mindezt a világháló hatására. Szerinte számos weboldalon az a probléma, hogy „nyíltan istenítik” magát a sátánt.

Arra ugyan nem tért ki viszont, hogy egészen pontosan milyen weboldalakra gondolt, így elképzelhető, hogy köztük vannak olyan ’meme-oldalak’, amelyek előszeretettel szoktak a tabuként kezelt témákban, mint a vallásban ironizálni, vagy viccelődni. Dermine szerint azonban ez a jelenség nem csak az interneten figyelhető meg:

„Érződik, hogy a valódi sátánista csoportoknak is növekszik a száma a világban, nagyon aggasztó mértékben sokszorozódnak, holott régebben még csak nagyon elenyésző arányban fordultak elő. Nagyon sok emberrel találkoztak már én is, akik a saját bőrükön tapasztalták azt a szenvedést, amelyet a sátánizmus okoz”

Dermine elmondta, hogy szerinte sokan a hatalomhoz is a sátánista eszmékben való hitet választják, mert ettől remélik azt, hogy sikeresek lesznek az életben. Szerinte azonban Istenhez kell fordulni mindenekelőtt, és imádsággal kell kérni, hogy jobbra forduljon az ember sorsa.