Clouds
21 Budapest
Dollár
356,48 Ft
Euró
386,97 Ft
Font
437,26 Ft
Bitcoin
27,356 $

Kopogtat a tavasz, hamarosan jelentős melegedés kezdődik

TÉMÁK:
#Időjárás
Fotó: Unsplash
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Akár már szerdán is 15 fok fölötti csúcshőmérsékleteken mérhetünk.

Várható időjárás szerda éjfélig: Általában erősen felhős lesz az ég, de többször vékonyodik, válik szakadozottá a felhőtakaró, szerdán a délelőtti órákban számíthatunk több napsütésre. Kedden átmenetileg csökken a csapadékhajlam, éjszaka elszórtan fordulhat elő záporeső, legkisebb eséllyel az északnyugati tájakon.

Soron kívül A benzin beszerzési ára nem változik, a gázolajé viszont csökken péntektől

Szerdán napközben nem valószínű csapadék, estétől elsősorban az északkeleti egyékben újra kialakulhatnak záporok. A déli, délnyugati szél csak időnként lehet élénk, majd szerdán a nap második felétől erősödik meg egyre nagyobb területen.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet nagyrészt 1 és 6 fok között valószínű, csak néhány helyen lehet gyenge fagy. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 10 és 16 fok között alakul.

Időjárási helyzet Európában: Kontinensünk felett több ciklon örvénylik, ezek és frontjaik sok helyen okoznak többnyire kisebb mennyiségű csapadékot, míg északon havazik, délebbre haladva inkább eső a jellemző. A zonális áramlásban Észak- és Dél-Európa között jelentős a hőmérséklet-különbség.

A Skandináv-félszigeten és a Kelet-európai-síkság területén van a leghidegebb, hajnalra -20 és -30 fok közé hűl le, míg nappal sem melegszik fagypont fölé a levegő. Ezzel ellentétben a Földközi-tenger partvidékén többfelé 15, néhol 20 fok feletti csúcsértékeket mérnek.

A Kárpát-medence inkább az enyhébb oldalhoz fog tartozni a következő napokban, nagyrészt felhős idő várható záporokkal tarkítva.

MTI