Clouds
21 Budapest
Dollár
345,45 Ft
Euró
370,80 Ft
Font
432,61 Ft
Bitcoin
26,923 $

Könyv formájában jelent meg az irapuatói katasztrófa „egyetlen igaz története”

Fotó: illusztráció | unsplash
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A magyar labdarúgás egyik drámai pillanatát elevenítik fel.

Magyarország nemzeti csapata utoljára 1986-ban szerepelt világbajnokságon. Alighanem sokan a mai napig jól emlékeznek a Szovjetuniótól elszenvedett hatgólos vereségre, amiről most egy könyvet is kiadtak.

Soron kívül Szoboszlai Dominikot berendelte a Lipcse vezetősége

Bodnár Zalán Szerelem és halál Irapuatóban című kalandregénye egyszerre tényfeltáró, és foglalkozik azokkal a legendákkal, melyek a meccset megelőző és azt követő napokban születtek, fiktív szereplőket felvonultatva.

A szerző szerint a téma 37 év után is aktuális, azonban úgy gondolta, nincs szükség egy újabb dokumentumkönyvre, ezért választotta a regény műfaját, a drámai cselekményt, valamint a mítoszok felelevenítését.

A könyvbemutatón személyesen is jelen volt Sallai Sándor, aki maga is átélhette a megsemmisítő verséget. Sallai elmondta, hogy túl korai volt egy hónappal a vébé előtt Mexikóba utazni, és a déli edzések sem voltak éppen szerencsések, hiszen az 50 fokos hőmérséklet rengeteg energiát vett ki a csapatból.

Disztl Péter, a válogatott egykori kapusa videóüzenetben beszélt a regényről, a cselekményt fantasztikusnak, a végkifejletet pedig „szenzációsnak” nevezte – számolt be róla az MTI.