Egy 500-1000 autóból álló konvoj távozhat a szitává lőtt Mariupolból

Fotó: Fotó: Az önhatalmúlag kikiáltott "Donyecki Népköztársaság" rendkívüli helyzetek minisztériumának alkalmazottai a bombatámadásban megsemmisült színház épületének romjait távolítják el az ellenőrzésük alatt álló délkelet-ukrajnai Mariupolban 2022. május 12-én. MTI/AP
not image

Hujber Dávid

2022. május 14. - 21:56

Ukrán médiajelentések szerint egy 500-1000 autóból álló konvoj távozhat a kikötővárosból, ahol rengetegen lelték halálukat az elmúlt több mint két hónapban.

Ukrajna korábban arról beszélt, hogy legkevesebb több mint 20 ezer ember vesztette életét Mariupolban, amit a háborút követően teljesen újjá kell építeni a rengeteg bombázás, robbantás, tüzérségi- és ágyútűz miatt.

Az Euromaidan Press arról számolt be, hogy Mariupolt egy nagy autókonvoj hagyhatja el. Jelentős mennyiségű autóról van szó, úgy tudni, hogy 500-1000 járműből áll a sor, melyek engedélyt kaptak a távozásra.

Úgy tudni, hogy az autók Zaporizzsja városába hajthatnak tovább, ahol sokkal nagyobb biztonságban lehetnek. Meg nem erősített információk szerint korábban az oroszok három napon át blokkolták a konvojt, de most távozhatnak.

A Telegramon keresztül fotók is napvilágot láttak a hosszú sorban álló autókról, amik igyekeztek elhagyni a várost. Mariupol továbbra is a legsúlyosabban sérült terület, rengeteg halottal és rommá lőtt házakkal, épületekkel.